رقومی سازی[1]، ابزارمند شدن[2] و تحول دیجیتال[3] سه مفهومی است که این سالها به شدت بر سر زبانهاست اما گاها به اشتباه به جای یکدیگر استفاده می شوند.
اکثر مواقع افراد دو مفهوم رقومی سازی و ابزارمند شدن و همچنین مفاهیم تحول کسب و کار و تحول دیجیتال کسب و کار را به اشتباه به جای یکدیگر به کار می برند. این مفاهیم در گذر زمان تغییرات بسیاری کرده و نیاز است تا دقیقا آشکار شود که هر کدام در کجا و چگونه استفاده می شوند. در هر سازمان نیاز است نقاط شکست ابزارمند شدن شناسایی گردد تا نقطه عطفی برای تحول دیجیتال سازمان باشد.
رقومی سازی تبدیل هر مدرک فیزیکی یا آنالوگ (اسناد کاغذی، تصاویر میکروفیلم، عکس، صدا، سیگنالها، سوابق درمانی، تصاویر پزشکی، مختصات جغرافیایی و مکانی، کارت های شناسایی و …) در سازمان به فرمت دیجیتالی می باشد که از طریق کامپیوتر می توان به آنها دسترسی داشت. این تبدیل، پایان ماجرا نیست استخراج اطلاعات و داده ها از اسناد و مدارک دیجیتال شده نیز موضوع بحث است که در فرایند رقومی سازی می توان به آنها دست یافت.
رقومی سازی اسناد و مدارک جایگزینی برای نسخه اصلی اسناد، تصاویر و رسانه های سازمان نیست، با اینکه بنا بر دستورالعمل ها و الزامات قانونی موجود در هر صنعت یا کسب و کاری گاهی نیاز است تا اسناد و مدارک پس از مدت زمانی مشخص امحا گردند ولی با استفاده از رقومی سازی می توان برای دسترسی همیشگی نسخه دیجیتال آن ها را ذخیره نمود. به طور مثال با گرفتن عکسی از یک ساختمان، آن ساختمان دیجیتایز نشده، در صورتی که اطلاعات و داده های مربوط به آن عکس استخراج گردد، میتوان اینطور قلمداد نمود که مدرک شما دیجیتایز شده و در واقع در اینجا رقومی سازی هم معنی و هم خانواده مفهوم اتوماسیون می باشد. اما اسناد و مدارک به دلیل اینکه ممکن است … برای ادامه مقاله کلیک کنید.
————————————————————————————————————————–
[1] Digitization
[2] Digitalization
[3] Digital Transformation