بهترین شیوه ی محافظت از آرشیو اطلاعات
موسسه گارتنر (Gartner) روش 1-2-3 را بهترین الگوی (Best Practice) ذخیره سازی برای محافظت از اطلاعات معرفی می نماید.
روش 1-2-3، راهکاری فعال، موثر و هوشمندانه برای نگهداری و حفظ دارایی های الکترونیکی در عین حال کاملا بهینه به لحاظ هزینه های سازمان می باشد.
در این روش وجود سه کپی از تمامی داده های مهم، امنیت بسیار بالایی فراهم آورده و همچنین با مدیریت صحیح دوره عمر اطلاعات، تعادل خوبی را میان افزونگی اطلاعات و سرمایه گذاری برای منابع سخت افزاری ایجاد می نماید.
استفاده از دو نوع فنآوری مختلف ذخیره سازی، ریسک های ناشی از خرابی یا خرابکاری را به شدت کاهش داده و وجود یک کپی خارج از ساختمان اصلی بر روی مدیای قابل انتقال، ضمن پوشش توصیه های پدافند غیر عامل و ISMS، استراتژی آرشیوی اقتصادی و قدرتمند را میسر می سازد.
معماری ذخیره سازی در این الگو بدین صورت است که در سازمان حداقل سه کپی از اطلاعات بر روی مدیاهای مختلف ذخیره می شوند که آنها را لایه های ذخیره سازی می نامیم، این روش توصیه می کند که فنآوری ذخیره سازی حداقل در دو لایه متفاوت باشد تا ریسک های مشابه بر روی آنها به حداقل برسد و در نهایت یک کپی می بایست بر روی مدیای قابل انتقال ضبط شود تا بتوان آن را در محلی غیر از ساختمان سرورهای مرکزی نگه داشت.
این روش توسط سازمان های متعددی در دنیا تجربه شده است و موسسه گارتنر مزایای ذیل را بعنوان تجارب این سازمانها بر شمرده است:
- ریسک از دست دادن اطلاعات بسیار کاهش می یابد.
- در صورت بروز هر گونه خرابی، زمان بازیابی بسیار کوتاه تر از روشهای معمول است.
- نیاز به خریداری تجهیزات را کاهش می یابد.
- از زیر ساخت فنآوری موجود استفاده بهینه صورت می پذیرد.
- زمان و هزینه بالا که صرف تهیه کپی های پشتیبانی می شود را به شدت کاهش می دهد.
- منجر به کاهش مصرف برق و در نتیجه حرکت به سمت فنآوری سبز می گردد.
- دسترسی قوی به آرشیو داده را امکان پذیر می سازد.
- امکان مقیاس پذیری مناسب را فراهم می آورد.